Project Dinges Valweg

Project Dinges Valweg

HUIDIGE PROJECT

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Een diorama van station Brora (Schotland) in schaal N. Afmetingen ongeveer 170cm lang en 25cm diep.

Welkom bij Project Dinges


Deze website is gewijd aan mijn belevenissen bij het ontwerpen en bouwen van modelspoor in schaal N en diorama's in schaal H0.

Op Project Dinges vind je uitgebreide bouwbeschrijvingen met foto's over mijn diverse modelbouw / modelspoor projecten. Ook is er een aantal pagina's met algemene tips over de modelbouwtechnieken die ik gebruik. Bijvoorbeeld het zelf maken van loofbomen, het zelf maken van mallen en het gieten van giethars en gips.

De naam is ontstaan omdat ik geen pakkende naam kon verzinnen voor het project dat ik destijds wilde bouwen. Het enige wat in me op kwam was "Dinges". Die naam is blijven hangen.

Terug van weggeweest!Project Dinges is oorspronkelijk gestart in augustus 2003, toen ik de hobby herontdekte. Jarenlang heeft het idee om "ooit" een "echte" modelbaan te bouwen in mijn achterhoofd gezeten. Dat heb ik inmiddels geweten! Tot eind 2006 ben ik intensief met een aantal hobbyprojecten en deze website bezig geweest.

December 2006 was de laatste update van het oude Project Dinges. In de loop van 2007 is deze uit de lucht gegaan. Nieuw werk, nieuw huis, nieuwe uitdagingen, geen tijd en plaats om met de hobby bezig te zijn.

Nu 6 jaar na dato begint er voorzichtig weer enige tijd vrij te komen om de hobby weer op te pakken. In 2013 is mijn voornemen om een paar leuke nieuwe projecten voor mijzelf te bouwen en deze te publiceren op deze website.

De website is in een nieuw jasje gestoken, omdat het ontwerp en de uitstraling sinds 2003/2006 gedateerd aan deed. Een aantal oude bouwverslagen is nog steeds relevant en leuk om te bekijken. Stapsgewijs zal ik deze weer online brengen.

NIEUWS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 • Brora bouwverslag


  (5 januari 2013)
  Het 3e bouwverslag van Brora staat online. Dit keer het maken van mallen en gieten van rotsen Meer...

 • Valweg bouwverslag januari 2004 deel 1 t/m 4 weer online


  (26 december 2012)
  De bouwverslagen januari 2004 deel 1 t/m 4 van Project Valweg staan (weer) online. Foto's verbeterd en zo goed als dezelfde tekst. Oorspronkelijk gepubliceerd in januari 2004. Veel plezier! Meer...

 • Brora bouwverslag


  (21 december 2012)
  Net voor het einde van de wereld toch het ontwerp en het eerste bouwverslag van Brora online gezet. Net op tijd! Meer...

 • Mini Schotland bouwverslagen 2004


  (12 december 2012)
  De bouwverslagen van Project Mini Schotland zijn bewerkt en (weer) online gezet. Inclusief fotogalerij van het eindresultaat. Oorspronkelijk gepubliceerd in oktober 2004. Meer...

 • Valweg bouwverslag december 2003


  (10 december 2012)
  Het eerste bouwverslag van Project Valweg is onder handen genomen en staat (weer) online. Oorspronkelijk gepubliceerd in december 2003. Meer...

 • Valweg ontwerp & geschiedenis


  (8 december 2012)
  De pagina's ontwerp en geschiedenis van Project Valweg staat weer online! Opgefrist en wel. Meer...

 • Herontwerp website


  (6 december 2012)
  De oude website was in 2006 nog best flitsend. Nu ziet deze er echt gedateerd uit. Een nieuwe website met een gemoderniseerd uiterlijk was nodig. Uit nostalgische overwegingen nog wel een paar screenshots van de oude website. Meer...

 • Terug van weggeweest


  (1 december 2012)
  Project Dinges is terug! Op 24 december 2006 was de laatste update van mijn oude website van Project Dinges. De afgelopen jaren heb ik geen tijd en ruimte gehad om thuis met de hobby bezig te zijn. Goede voornemen voor 2013 is om weer een paar leuke projecten te gaan doen. In feite door te gaan waar ik ooit gebleven was. Maar dan ouder en wijzer :-)

  Leuk dat je er ben en veel plezier!