Project Dinges Valweg

Project Dinges Balfect Castle

Project Dinges Valweg

Project Dinges Valweg

Project Dinges Balfect Castle

Project Dinges Balfect Castle

Project Dinges Modelspoor Modelbouw in schaal H0, N en T

HUIDIGE PROJECT

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Een diorama van station Brora (Schotland) in schaal N. Afmetingen ongeveer 170cm lang en 25cm diep.

PROJECTEN


Serieel modelbouwen

Ik werk thuis het liefst aan kleine projecten, zoals diorama's en modules. Deze zijn behapbaar voor mijn schaarse vrije tijd. Voor een grote modelbaan heb ik geen ruimte en tijd.

Kleinere projecten kosten relatief weinig tijd en je ziet snel resultaat. Je kan ook allerlei facetten van het modelbouwen binnen een relatief korte tijd proberen. Je leert er veel van in korte tijd.

Bovendien hou ik van afwisseling. Ik kies ook graag die projecten, waarvan ik twijfel of ik wel in staat ben om ze te realiseren. Hoe groter de uitdaging hoe beter.

Dit betekent dus ook dat je je halverwege wel eens bedenkt, omdat een project te tijdrovend blijkt. Of te complex. Of te saai. Of de moeite niet waard. Geen probleem. Een kleiner project zet je makkelijker aan de kant dan een grote.

De redenen om relatief kleine diorama's te kiezen zijn bijvoorbeeld beperkingen in ruimte, tijd en budget. Eén bureau, een uurtje in de week en enkele tientallen euro's is voldoende. En stel dat ooit je beperkingen niet meer aan de orde zijn kan je de dingen die je hebt gebouwd altijd nog integreren in je grote baan.

Als je modelspoor en modelbouwen leuk vind, maar je kan door beperkingen geen grote modelbaan bouwen, denk dan eens aan het maken van een diorama. Een prima alternatief!

Valweg


Diorama in H0 van de boerderij van mijn opa en oma. Het eerste maquettebouw project dat ik ooit deed. Enorm veel geleerd en ontzettend leuk om te doen. Herinneringen ophalen en ze in miniatuur nabouwen. Uit de bouwverslagen kan je nog steeds handige tips halen.

Status

95% gereed.

Dit diorama staat permanent opgesteld bij Miniworld Rotterdam.

Valweg Oostvoorne

Mini Schotland

Een klein diorama met als thema Schotland in miniatuur in schaal N. Dit was een klein landschapje waar ik alvast een aantal technieken wilde uitproberen voor de Schotse modelbaan, die ik wilde bouwen.

Status

100% gereed.

Dit diorama staat permanent opgesteld bij Miniworld Rotterdam.

Schotland in miniatuur Highlands

Balfect Castle


Een ongebruikelijk en "schaalloos" project. Het is weer eens wat anders. Gemaakt van een boomstronk. Gebaseerd op een Schots thema van een kasteel op een rotspunt.

Status

100% gereed.

Schots kasteel miniatuur

Delta


Een containerkraan in schaal N. Een ambitieus project. Zoveel details en zo weinig geduld :-) Deze ga ik voorlopig niet afmaken. Wie weet ooit. Zeg immers nooit "nooit".

Status

60% gereed & afgelast

Containerkraan schaalmodel ECT Delta terminal

Hoge Landen


Geïnspireerd door een reis door Schotland ontwierp ik een Schotse modelbaan dit mij hele (oude) zolder zou gaan vullen. Mooi ontwerp en uitdagend project.

Echter een vaste modelbaan bleek niet mijn ding te zijn. Het ontwerp is nooit van de tekentafel af gekomen. Mijn interesse in Schotse thema's blijft wel een rode draad in mijn hobby.

Status

2% gereed & afgelast

Schotland modelspoor

Testbaan


Om te kijken of ik de hobby leuk zou vinden en of ik uberhaupt in staat was om te modelbouwen heb ik de inhoud van de verhuisdozen gepakt en gekeken wat ik hiermee kon bouwen in de vorm van een testbaan.

Echter na een aantal reparatie en nieuwbouw projecten kwam ik er achter dat ik verder wilde. De testbaan had zijn nut gehad : ik wist wat ik wilde en ik had een indicatie gekregen van wat ik kon. Solderen was een probleem.

Status

20% gereed & afgelast

Schotland modelspoor

NIEUWS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 • Brora bouwverslag


  (5 januari 2013)
  Het 3e bouwverslag van Brora staat online. Dit keer het maken van mallen en gieten van rotsen Meer...

 • Valweg bouwverslag januari 2004 deel 1 t/m 4 weer online


  (26 december 2012)
  De bouwverslagen januari 2004 deel 1 t/m 4 van Project Valweg staan (weer) online. Foto's verbeterd en zo goed als dezelfde tekst. Oorspronkelijk gepubliceerd in januari 2004. Veel plezier! Meer...

 • Brora bouwverslag


  (21 december 2012)
  Net voor het einde van de wereld toch het ontwerp en het eerste bouwverslag van Brora online gezet. Net op tijd! Meer...

 • Mini Schotland bouwverslagen 2004


  (12 december 2012)
  De bouwverslagen van Project Mini Schotland zijn bewerkt en (weer) online gezet. Inclusief fotogalerij van het eindresultaat. Oorspronkelijk gepubliceerd in oktober 2004. Meer...

 • Valweg bouwverslag december 2003


  (10 december 2012)
  Het eerste bouwverslag van Project Valweg is onder handen genomen en staat (weer) online. Oorspronkelijk gepubliceerd in december 2003. Meer...

 • Valweg ontwerp & geschiedenis


  (8 december 2012)
  De pagina's ontwerp en geschiedenis van Project Valweg staat weer online! Opgefrist en wel. Meer...

 • Herontwerp website


  (6 december 2012)
  De oude website was in 2006 nog best flitsend. Nu ziet deze er echt gedateerd uit. Een nieuwe website met een gemoderniseerd uiterlijk was nodig. Uit nostalgische overwegingen nog wel een paar screenshots van de oude website. Meer...

 • Terug van weggeweest


  (1 december 2012)
  Project Dinges is terug! Op 24 december 2006 was de laatste update van mijn oude website van Project Dinges. De afgelopen jaren heb ik geen tijd en ruimte gehad om thuis met de hobby bezig te zijn. Goede voornemen voor 2013 is om weer een paar leuke projecten te gaan doen. In feite door te gaan waar ik ooit gebleven was. Maar dan ouder en wijzer :-)

  Leuk dat je er ben en veel plezier!