Meukhouder


In de loop der tijd is mijn verzameling stryreen profielen, plasticstrippen en houtstrookjes zodanig gegroeid dat het een onoverzichtelijke bende begon te worden op m'n bouwzolder. Ik besloot een houder te maken. Wie weet kan iemand anders ook nog iets met dit idee.

Ik kon zo gauw geen korte naam verzinnen, dus ik heb de berg styreen, plastic en hout maar "meuk" gedoopt, vandaar de naam "meukhouder".

mallen siliconenrubber

Mijn idee was dat ik al mijn meuk rechtop wilde opbergen, zodat het weinig ruimte kost. Eigenlijk net als die profielbakken in de winkel. Ik had nog wat PVC pijpen liggen van mijn verbouwing. Wie wat bewaart heeft wat. Deze bleken zeer geschikt.

mallen siliconenrubber

Met tape heb ik de buizen aan elkaar gezet, net als vroeger bij het maken met van die blaaspijpen. Kwam die ervaring toch nog van pas.

mallen siliconenrubber

Op het rechte uiteinde heb ik een strookje hout gezet om de buizen mooi recht te houden en uit te lijnen.

mallen siliconenrubber

De buizen sluit ik af door vierkante stukjes karton met tape op de onderkant te zetten. Zo kan de meuk niet vastplakken aan de bodem.

mallen siliconenrubber

Toen ik 1 rij met 4 buizen had had ik toch wat te weinig variatie in lengte. Sommige meuk was te kort of te lang in 1 van de 4 buizen.

Ik heb met de dunnere "standaard" PVC buis nog een rij van 4 buizen op de 1e gezet. Telkens ongeveer op de helft van het verschil tussen de onderste 4 buizen. Dit bleek genoeg variatie in hoogte (of diepte) te zijn, zodat ik alle verschillende stukken meuk kwijt kon.

mallen siliconenrubber

Nu nog recht op bevestigen. Ik heb 2 haakjes in mijn werktafel gedraaid aan beide zijden van de meukhouder. Met een dik elastiek klem ik de houder tegen te tafel.

Het houten strookje om de buizen recht te houden steun op de tafel, zodat de boel niet makkelijk kan wegglippen. Mijn werktafel is overigens een platgelegde bedrijfsdeur van hout. Hij werkt perfect en het bouwen heeft me hooguit een half uurtje gekost.

mallen siliconenrubber mallen siliconenrubber mallen siliconenrubber

NIEUWS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 • Brora bouwverslag


  (5 januari 2013)
  Het 3e bouwverslag van Brora staat online. Dit keer het maken van mallen en gieten van rotsen Meer...

 • Valweg bouwverslag januari 2004 deel 1 t/m 4 weer online


  (26 december 2012)
  De bouwverslagen januari 2004 deel 1 t/m 4 van Project Valweg staan (weer) online. Foto's verbeterd en zo goed als dezelfde tekst. Oorspronkelijk gepubliceerd in januari 2004. Veel plezier! Meer...

 • Brora bouwverslag


  (21 december 2012)
  Net voor het einde van de wereld toch het ontwerp en het eerste bouwverslag van Brora online gezet. Net op tijd! Meer...

 • Mini Schotland bouwverslagen 2004


  (12 december 2012)
  De bouwverslagen van Project Mini Schotland zijn bewerkt en (weer) online gezet. Inclusief fotogalerij van het eindresultaat. Oorspronkelijk gepubliceerd in oktober 2004. Meer...

 • Valweg bouwverslag december 2003


  (10 december 2012)
  Het eerste bouwverslag van Project Valweg is onder handen genomen en staat (weer) online. Oorspronkelijk gepubliceerd in december 2003. Meer...

 • Valweg ontwerp & geschiedenis


  (8 december 2012)
  De pagina's ontwerp en geschiedenis van Project Valweg staat weer online! Opgefrist en wel. Meer...

 • Herontwerp website


  (6 december 2012)
  De oude website was in 2006 nog best flitsend. Nu ziet deze er echt gedateerd uit. Een nieuwe website met een gemoderniseerd uiterlijk was nodig. Uit nostalgische overwegingen nog wel een paar screenshots van de oude website. Meer...

 • Terug van weggeweest


  (1 december 2012)
  Project Dinges is terug! Op 24 december 2006 was de laatste update van mijn oude website van Project Dinges. De afgelopen jaren heb ik geen tijd en ruimte gehad om thuis met de hobby bezig te zijn. Goede voornemen voor 2013 is om weer een paar leuke projecten te gaan doen. In feite door te gaan waar ik ooit gebleven was. Maar dan ouder en wijzer :-)

  Leuk dat je er ben en veel plezier!